A kedvezményezett neve: Genevation Aircraft Kft.

(konzorciumi tag: Parafix Hungária Kft.)


A projekt címe: 
 A világ első titán-karbon konstitúciós térrácsszerkezetű repülőgép prototípusának kifejlesztése és megépítése interdiszciplináris tudományterületek alkalmazásával

A szerződött támogatás összege:  212 334 061 Ft 
A támogatás mértéke: 65,54 %

A projekt tartalma: A Genevation Aircraft Kft. és a Parafix Hungária Kft. konzorciális kooperációjának célja, hogy napjaink leginnovatívabb high-tech iparági területeinek összekapcsolásából megalkossák a világ első titán-karbon technológiával kifejlesztett térrácsszerkezetű repülőgépet. Jelenlegi globalizált, motorizációra épülő világunkban a közlekedési eszközök korszerű gyártástechnológia módszereinek fejlesztése elsődleges, melyben kiemelt szerep jut a repülőiparnak hiszen a jövőben a terjeszkedés alapját ez jelentheti. A térrácsszerkezet építést a közlekedési ipar mellett több ipari szegmensben alkalmazzák, melynek lényege, hogy az egyes elemeket rácsos tartóként, rúd- és konzolos szerkezetekként csomópontokba integrálják. Továbbá a fejlesztés eredményeként kifejlesztésre kerül egy speciális illesztési-kötési technológia a titán és a karbon elemek vonatkozásában, mely a járműgyártásban és több műszaki területen alkalmazható lesz, hozzájárulva ezáltal a karbon alapanyagú elemek felhasználásának elterjedéséhez.

 

A projekt befejezési dátuma: 2019.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00258

 


A kedvezményezett neve: Genevation Aircraft Kft.

 

A projekt címe: Indirekt leképezésű, vizuális ellenőrzési rendszerű, intelligens belső hálózati feltérképező biztonsági rendszerrel felszerelt ’Genevation Safety repülőgép’ prototípusának kifejlesztése és megépítése

A szerződött támogatás összege: 75 722 678 Ft

A támogatás mértéke: 62,26%

A projekt tartalma: A projekt célja egy belső hálózati feltérképező rendszerrel ellátott pilótanélküli légijármű kifejlesztése. Ezen légijármű szerkezetileg, kialakítását tekintve teljesen megegyezik egy héjszerkezet törzsfelépítésű műrepülőgéppel, azonban belső konstrukciós elemei ellenőrzésre kerülnek egy on-line szerkezetfigyelő mikrokamera rendszerrel. A fejlesztés jelentős előrelépést eredményez a Genevation eddigi szerkezet-építési technológiájának továbbfejlesztésében is.

 

A projekt befejezési dátuma: 2021.01.28.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01012

 


A kedvezményezett neve: Genevation Aircraft Kft.

(Konzorciumi tag: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, CNC-NAGY Fémforgácsoló és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság)

 

A projekt címe:  Aktuált szerkezetek numerikus tervezési eljárásának fejlesztése

 

A szerződött támogatás összege:  575 850 778 Forint

 

A támogatás mértéke: 68.22 %

 

A projekt tartalma: A Genevation Aircraft Kft., CNC-Nagy Kft. valamint a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciális kooperációjának célja az, hogy intelligens szerkezetek tervezését segítse. A kifejlesztendő módszer az újszerű tervezési filozófia használatával kisebb anyagfelhasználású, olcsóbb és magasabb fejlettségi szintű rendszerek fejleszthetők a manapság használatos megoldásokhoz képest. A napjainkban megalkotott alkatrészek mindössze előre definiált terhelési esetre való tervezése a jellemző, így ezek nincsenek felkészítve váratlak behatásokra, terhelésekre. Ilyen esetben a szerkezet nem tud reagálni megfelelő módon a váratlan behatásokra, amely esetekben a megfelelő biztonság nem, vagy csak jelentős túlméretezéssel oldható meg. Ez a túlméretezés jelentős tervezési és gyártási költségvonzattal jár, többlet tömeget okoz a szerkezetben, ami rontja az üzemeltetés gazdaságosságát is. A projekt során létrejövő tervezési módszer alkalmas reziliens, rugalmasan alkalmazkodó berendezések, gépelemek tervezésének támogatására, amire korábban nem volt példa. Mindez könnyedén beilleszthető az ipar 4.0 szellemiségébe.

 

A projekt befejezési dátuma: 2022.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.2.1-18-2020-00023

Széchenyi támogatás