Rólunk

Szabó Viktor István

Ügyvezető

Közgazdász. A Genevation Aircraft Kft. társalapítója.
A kutatás-fejlesztés, a humán erőforrás menedzsment és az energetika területén szerzett cégvezetői tapasztalatot. A repüléssel 2012-ben került kapcsolatba, melytől kezdve csak a Genevation Aircraft Kft. sikerességén dolgozik a cég ügyvezetőjeként. Főbb víziói: hosszú távú, mindennapos fejlesztés; elkötelezett dolgozók; biztonságos gazdasági környezet.

Dr. Farkas Csaba, PhD

Tervezésért és gyártásért felelős vezető

Gépészmérnök, hegesztőmérnök, repülőgép szerkezeti mérnök (kompozit szakirány), repülőmérnök, PhD. A Genevation Aircraft Kft. társalapítója.
Több mint 10 éve a repülőipar területén dolgozik. Számos légi jármű tervezésében, gyártásában, légi alkalmassági engedélyezésében vett részt. Magas szintű tervezői és típustanúsítási ismeretekkel rendelkezik a FAR-23, CS-23, CS-VLA, LSA, LTF-UL, RBAR Part-E és BCAR rendszerek szerinti repülőgép, autogyro és helikopter kategóriákban.

François Le Vot

Tesztpilóta

François Le Vot a Francia Légierőnél vadászpilótaként, illetve a Légierő oktatójaként szerzett komoly tapasztalatot. A műrepülés iránti szenvedélye a francia légierő műrepülő csapatánál eltöltött 11 évében gyökerezik. 2012-ben ezüstérmet szerzett az unlimited európa bajnokságon, valamint megosztott aranyérmet csapatversenyben. Legnagyobb diadalát 2013-ban aratta, amikor megnyerte az unlimited összetett világbajnoki címet.
François Le Vot a GENPRO tesztpilótája.

Rohács Tamás

Tesztpilóta

EASA CAT-1 jogosítással rendelkező tesztpilóta, ATPL pilóta, Repülőmérnök BSc. 15 éve dolgozik a repülés világában pilótaként. Az utasszállító repülés mellett elhivatott tesztpilóta, elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem egyéves “Berepülések Elmélete” kurzusát, és az amerikai National Test Pilot School, “Introduction to Fixed Wing Performance & Flying Qualities Flight Testing” kurzusát. Fő feladata a fejlesztésben való részvétel mérnök pilótaként, a repülőgépeink alapvető repülési tulajdonságainak, teljesítményeinek ellenőrzése, és az EASA típusalkalmassági certifikációra való felkészítése.

Csibri Tamás

Üzemvezető

A repülőgépgyártás területén szerzett 10 éves tapasztalatát több mint 50 repülőgép megépítése során szerezte.
Szakterülete a kompozit technika, végzettsége gépész és informatika technika, emellett megszerezte a műgyantás kompozit technikai minősítést is. Kiváló tapasztalatokkal rendelkezik a prepreg technológia és a vákuum infúzió eljárásaiban.

Sebe Ferenc

Kompozit részlegvezető

Tapasztalata 15 éves repülőgép-építő múltra tekint vissza, szakterülete a kompozit technika, szakirányú végzettsége műgyantás kompozit technikus. Mély szakmai ismeretekkel rendelkezik az ősmintagyártás és szerszámkészítés, valamint a prepreg technológia területén. Közel 50 repülőgép építésében vett részt.

Eperjesy János

Fémmegmunkálás részlegvezető

Fémmegmunkáló specialista, 1980-ban került kapcsolatba a repüléssel. Szakterülete a gépi forgácsolás, melyben közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik.

Prof. Dr. Óvári Gyula

Műszaki szakreferens

Egyetemi tanárként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytat oktatói tevékenységet. Kiemelt kutatási területe a légierő innováció és a légi járművek üzemeltethetősége.